Crap la cuptor cu sos de rosii

de susu in Peste, 23 Mar 2018 | 6708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 rondele crap, aproximativ 2 kg
  • 300 ml suc de rosii la cutie
  • 200 ml vin alb sec

  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ramurica cimbru
  • 3 foi de dafin
  • Sare, piper, vegeta
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 legat patrunjel verde
  • Zeama de la o lamaie

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu sos de rosii:

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii. Turnam peste peste si dam la cuptorul incalzit. La inceput lasam la 200 ° si cand incepe sa fiarba micsoram la 180 °. Punem mereu cu lingura din sosu de rosii peste peste sa nu se arda. Sosul trebuie sa fie cam pana la jumatatea pestelui. Eu am facut mai mult sos pt ca scade si raman fara mai ales daca e tava intinsa. Am folosit 375 ml vin si 500 ml suc de rosii. Se tine vreo 40-50 min. Servim neaparat cu mamaliga si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou cald cu peste